Brood met een verhaal…

Tussen al onze met passie en vakmanschap gemaakte broodsoorten, nemen onze desembroden een bijzondere positie in, want in plaats van het gebruikelijke bakkersgist, rijst ons desembrood door middel van zuurdesem. Dit maakt ons brood heerlijk luchtig maar toch stevig en geeft het een unieke volle zachtzure smaak.

Aan de basis van onze zuurdesem staat onze moederdesem, die ruim 60 jaar oud is. Een desem die maar langzaam rijpt en elke dag opnieuw met toewijding en kennis van zaken verzorgd moet worden, opdat het delicate evenwicht in melkzuurbacteriën bewaard blijft. Een van de meest bewerkelijke processen in het bakkersvak, maar we hebben het er graag voor over.

desem_trio

Verantwoord genieten!

Naast het biologische zuurdesem gebruiken we voor het deeg ook nog eens de beste biologische meel en bloemsoorten, afkomstig van de Commandeurs-molen in het Limburgse Mechelen, het zuiverste water en een snufje zout. Ons desem laat vervolgens het deeg rijzen en krijgt hiervoor van ons de tijd, heel veel tijd. En in deze, voor brood extra lange rusttijd, worden gluten afgebroken tot aminozuren. Dit zorgt niet alleen voor de karakteristieke aromatisch smaak, maar vermindert ook de hoeveelheid suikers en zetmeel. Slow food op z’n best dus.

Aldus bevatten onze desembroden wezenlijk meer vitaminen en mineralen en minder koolhydraten dan traditioneel brood. Dit verhoogt voedingswaarde en maakt het bovendien ook nog eens lichter verteerbaar, dus goed voor uw gezondheid. Uiteindelijk komt er uit onze speciale stenen-vloer-oven een edel en onvergelijkbaar brood. Karakteristiek van smaak, kleur, geur en textuur. Misschien heel even wennen, maar dan begint een waar culinair genieten. Voncken desembrood. Met alle passie gemaakt en dat proeft u.